Login FormaObjavljeno
04.08.2019
Medijska promocija kluba i letilišta

Želja i ljubav su krila za velika djela, a Raj je mjesto gdje ostvaruješ svoje snove.
Još jednom ljetnjom reportažom smo probali opisati naš sport, letilište i približiti čime se to Adriafly bavi.


Nadamo se da će naš neprekidan trud otključati nove mogućnosti za letenje u Herceg Novom.
 


Objavljeno
13.06.2019
U SUBOTU TREĆE IZDANJE PARAGLAJDING DANA


U subotu, 15. juna u hercegnovskom zaleđu održaće se III Paraglajding dan. Organizatori ovog popularnog događaja su Paraglajding savez Crne Gore i hercegnovski Paraglajding klub Adriafly, a uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, Opštine Herceg Novi, Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, te pomoć planinarskog kluba „Subra“.

 

Kako se radi o promotivnom događaju, uz solo pilote, u većem broju će biti prisutni i tandem piloti, tako da će ovom prilikom dio onih koji žele da na bezbjedan način okuse čari paraglajdinga imati mogućnost leta sa iskusnim pilotima.
Prijave se vrše na telefon/viber (Agencija za razvoj i zaštitu Orjena): 067 933-993 zaključno sa petkom, 14. jun, do 17h Broj mjesta je ograničen!
Okupljanje je zakazano na poletištu „Dizdarica“, iznad sela Žlijebi, za 10 sati, kada će biti održan uvodni brifing, a zatim će krenuti i letovi (ako vremenski uslovi budu povoljni), koji za cilj imaju obezbijeđeni prostor u Kutskom polju.

 

Poletište „Dizdarica“ je prvo registrovano letiliste u CG, a nalazi se na atraktivnoj lokaciji u zaleđu Herceg Novog, na 900 m nadmorske visine, pod Radoštakom. Reporteri najčitanijeg svjetskog magazina "Parapente Mag", su u broju 141ovog magazina, opisali poletište kao najbolje na Jadranu, a uz konstataciju da je u Crnoj Gori paraglajding krenuo naprijed.
Zbog povoljnih klimatskih uslova, dobro uređenog i registrovanog terena, jednostavnog retransporta i velike nadmorske visine ovo letilište privlači sve više zaljubljenika u paraglajding, kao drugih, koji to žele da probaju. Običan let ovdje traje 20 minuta, ali u idealnim uslovima može da se protegne i do 5 sati! Zato se nije za čuditi da zaljubljenici paraglajdinga dolaze i iz udaljenijih krajeva da bi baš ovdje letjeli.Objavljeno
09.06.2019

Vidikovac na poletištu


Poletište Dizdarica kada je registrovano, 2011 godine, bilo je jedino registrovano paraglajding poletište u Crnoj Gori, ali naš trud i rad je otpočeo 3 godine ranije i uvjek se odvijao u pravcu unapređenja letilišta, kluba i turističke ponude Herceg Novog, prvenstveno kroz saradnju sa nadležnim organima: Agencijom za Civilno Vazduhoplovstvo i Kontrolom letenja Tivat, a zatim Opštinom Herceg Novi i Turističkom organizacijom Herceg Novi. Tokom proteklih godina ostvaren je značajan napredak, a naš entuzijazam i uporni rad je nedavno prepoznat i od strane Nacionalne turističke organizacije i Ministarstva održivog razvoja i turizma. Zbog toga, danas se možemo pohvaliti da uz pomoć Nacionalne turističke organizacije i Opštine Herceg Novi uskoro završavamo svoj projekt instalacije kućice - vidikovca na paraglajding poletištu Dizdarica. 

  

Postavljanjem ovog svojevrsnog vidikovca smo oplemenili lokaciju našeg poletišta, a nadamo se da će to unaprijediti i turističku ponudu našeg grada. Uzimajući u obzir da se Žlijebska Lastva i paraglajding poletište Dizdarica, nalazi tik iznad ulaska u Boku i da se sa istog mjesta pruža prelijep pogled na zaliv i gradove koji gravitiraju u ovom dijelu, mi smo u saradjni sa MZ Kameno aplicirali na Javni poziv kod NTOCG. Na sreću svih nas, prepoznali su cilj i namjenu ovog budućeg vidikovca, tako da su nam odobrili dio sredstava. Danas, nakon implementacije projekta, imamo sa čime da se pohvalimo. Ovo je mjesto koje će mnogi posjećivati, a mi ćemo se potrudili da posjetiocima pružimo prijatne trenutke. Glavni dio radova je završen, a preostaje nam završno sređivanje i uređenje okoline, kako bi smo sve lijepo uklopili u prirodni ambijent. Vidikovac zvanično planiramo prezentovati sredinom juna, kada ćemo održati i manifestaciju "Paraglajding dan". Od tog dana pa u buduće, vidikovac će biti otvoren za sve građane. Svi će imati slobodan pristup i moći će uživati u fantastičnom pogledu na zaliv, kao i na naše letačke aktivnosti. Takođe, našem gradu planiramo pokloniti "Live" sliku sa kamere, koja ce biti instalirana na vidikovcu i gledati će na zaliv. Slika će se moći pratiti ovdje, na sajtu kluba Adriafly. 


Zahvaljujemo se Nacionalnoj turistickoj organizaciji Crne Gore i Opštini Herceg Novi što su podržali naš projekt, takođe i Turističkoj organizaciji Herceg Novi, koja je prepoznala Adriafly kao jednog od predstavnika aktivnog turizma u Novome. Veliko hvala upućujemo Perici Daniloviću i njegovoj firmi Danpe Commerce za nesebičnu donaciju i pomoć u izvođenju radova, a zahvaljujemo i svim našim prijateljima koji nam mnogo pomažu, na razne načine. 

Zajednički, sa puno entuzijazma, radimo na razvoju kluba letilišta i sporta, kako bi što više ljudi imalo priliku poletjeti sa Orjena i uživati u pogledu na Boku i naš prelijepi grad. 

Do skorog viđenja i letačkog druženja, srdačan pozdrav, paraglajding klub ADRIAFLY


Nekada:


Live kamera Poletište

appi

Turisticka Organizacija Herceg Novi