Login FormaObjavljeno
15.10.2022
Krnovo

Moj prvi susret sa paraglajdingom je bio tandem let sa Dizdarice. 
Imao sam tu čast da letim sa Dušanom. On mi je, svojim pristupom i strašću prema ovom nesvakidašnjem sportu, probudio želju da se ne zaustavim na tom prvom koraku i da uđem u svijet paraglajdinga.

Tako sam jednog sunčanog subotnjeg jutra na poziv kluba Adriafly dobio priliku da budem dio lijepog druženja ljudi koje je okupila ljubav prema letenju i osjećaju slobode.
Stigao sam u podnožje brda ispod vjetrenjača na Krnovu, topla dobrodošlica i pozitivna energija kojom sam prihvaćen je već obećavala da je na pomolu nezaboravan dan.

  

 
Tako je i bilo... klub mi je obezbijedio glajder, a Profa i Dule pokazali prve korake ka mom cilju da samostalno upravljam krilom. Moje uzbuđenje je raslo progresivno sa vremenom provedenim na tom mjestu punom pejzaža koji oduzimaju dah. Zahvaljujući korisnim savjetima i sposobnosti prenošenja znanja mojih domaćina vrlo brzo sam napredovao u rukovanju na zemlji i počeo da osjećam krilo. 

 

Nakon nekoliko sati treninga uz pogodan vjetar i malo sreće uspio sam da napravim svoj prvi samostalan niski let koji je trajao nešto kraće od minuta.
Osjećaj koji sam doživio tokom njega je na mene ostavio neizbrisiv utisak uzbuđenja i sreće. Od tog trenutka sam bio siguran da želim da se bavim paraglajdingom. 

 

Prije par dana sam postao član kluba i nestrpljivo čekam da ponovo stavim opremu na sebe i počnem obuku za samostalno letenje.

Ova kratka reportaža je moj poziv i topla preporuka svima koji žele da probaju nešto novo i uzbudljivo, osjete slobodu koju pruža letenje i vide svijet iz jedne potpuno druge perspektive.

Maksim

Objavljeno
11.11.2021
VR 360° video i reportaža RTHN

Uspješan letački dan i dobar panoramski snimak. 
Na poletištu, u projektu snimanja panoramskog 360° VR videa, Turističke Organizacije Herceg Novi i paraglajding kluba Adriafly, pridružila se i pri tom napravila reportažu Radio Televizija Herceg Novi. U emisiji More i Zaleđe, o letenju su govorili predstavnici  Aerokluba Trebinje, Nimbus Dubrovnik i Adriafly HN. 
U popodnevnim časovima Zoran Petrović-Peta je napravio i prvi paramotorni let u HN.


 


 

 

 Objavljeno
10.06.2019
Odličan Paraglajding Dan !


 

Da je paraglajding jedan od najatraktivnijih doživljaja, u otkrivanju ljepote Boke kotorske i njenog zaleđa, a klub Adriafly ozbiljan promoter avanturističkog turizma u svom gradu, potvrdilo se i juče na III „Paraglajding danu”. Uz 5 tandem pilota, koji su cijelog dana besplatno letjeli sa turistima i građanima Novoga, u „Paraglajding danu“ je učestvovalo i 15 solo pilota iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rusije.

Više puta odlagan, zbog loše meteo situacije tokom maja, događaj je uspješno održan u praktično ljetnim uslovima. Rekli bi smo premirnim, jer određena jačina vjetra nam pogoduje za lakši uzlet.

  

Dan je otpočeo okupljanjem i sigurnosnim brifingom na oficijelnom sletištu u Kutskom polju-Zelenika, a zatim najavom kontroli letenja aerodroma Tivat i brifingom na poletištu. Sve se odvijalo u besprekornom redu, a letjelo se sve do kasnih popodnevnih sati, tako da je ovog puta priliku da polete u tandemu uspjelo da iskoristi 20 prijavljenih građana. Kao i do sada, interesovanje uvijek nadilazi mogućnosti realizacije u jednom danu, ali naš klub je otvoren za dogovor, ne samo ovom prilikom, već i tokom čitave godine.

 

 

 

Paraglajding dan smo iskoristili za dodatno predstavljanje novoizgrađenog vidikovca na poletištu „Dizdarica“, kao i najnovijih radova koji su izvedeni radi poboljšavanja uslova i sigurnosti. Vidikovac na platformi, je otvoren za sve građane, ima obezbijeđen sopstveni free WIFI. 
Nakon uspješnog letačkog dana uslijedilo je druženje pilota i građana na sletištu.

 

Osim Paraglajding saveza Crne Gore, podršku su nam pružili: Turistička organizacija Herceg Novi, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, Planinarski klub Subra i „Aeroklub Trebinje“. Iako nisu trebali intervenisati, tim Službe Zaštite i Spašavanja Herceg Novi je cijelog dana bio uz nas.

Hvala svima !

Slike sa Paraglajding Dana mozete pogledati OVDJE.

A za društvo kod "svog stola" se mora dodati i ovo: "Tooo Kliso !"

Live kamera Poletište

appi

Turisticka Organizacija Herceg Novi