31.10.2021

Novost i značajan događaj u klubu Adriafly je da smo uz posredstvo APPI ove godine postali partner asocijacije Ailes Pour Eux – Krila za njih. 

Ailes Pour Eux je asocijacija koja uz pomoć svojih partnera prikuplja, reciklira, remontuje i šalje paraglajding opremu pilotima kojima je to potrebno.

Naš zajednički cilj je ostvariti slobodu letenja i poboljšati paraglajding u zemljama koje nemaju sredstava za razvoj ovog sporta.

Ostvarenim partnerstvom mi smo pomogli i dalje pomažemo pilotima iz Crne Gore, BiH i okruženja, koji nisu u mogućnosti da sami kupe opremu. 

Ailes pour Eux nam je do sada obezbjedila i poslala 8 kompletnih oprema za letenje i 2 solo krila, koje smo uručili pilotima.

U koliko ste učenik, pilot ili tandem pilot koji uživa u letenju, ali nemate mogućnost nabavke sopstvene opreme, možete nas kontaktirati i obratiti se za pomoć.

Ailes pour Eux djeluje isključivo kroz mrežu partnera i volontera koji prikupljaju, pregledaju, šalju i distribuiraju opremu.

Prikupljanje i slanje se obavljaju na dobrovoljnoj osnovi od strane letačkog osoblja, pilota koji putuju u zemlje donatore ili zemlje primaoce, ili ljudi dobre volje koji nude svoje usluge.

Odgovorni smo za prikupljanje, sortiranje i distribuciju opreme.

U slučaju da donirana oprema ne zadovoljava naše standarde revizije, vodimo računa o tome da je pošaljemo u odjeljenje za reciklažu.

Revizije opreme besplatno obezbeđuju CertikaRipAir i Wingshop.


Više informacija, kao i svjedočanstva pilota možete pogledati na sajtu Ailes pour Eux

Kategorije: Novosti

Paraglajding je svojim munjevitim razvojem letenje približio čovjeku više nego bilo koja drugo tehnološko dostignuće. Adriafly svojim radom unapređuje i ostaje u koraku sa evropskim edukativnim, sportskim i tehničkim normama. Noviteti koje predstavljamo su interaktivne kamere, meteorološka stanica i obrazac za brzu i jednostavnu najavu letenja. Članovi kluba mogu da komentarišu, analiziraju i razmjenjuju iskustva u "sobi za ćaskanje" na stranici KNjIGA LETENJA. Dizdarica je poletište, koje je zalaganjem članova Adiafly kluba, postavljeno na mapu kao prezentno, atraktivno i aktivno mjesto okupljanja domaćih i stranih pilota. Na stranici su spomenuti brojni načini za kontakt. Obradujte nas svojim utiscima ili kratkom porukom koju možete poslati sa stranice putem kontaktnog obrazca. ~ Srdačno, vaš uređivački tim ~