Herceg Novi se nalazi na strateškom i atraktivnom geografskom području između najviše planine Dinarskog masiva, Orjena (1895 m) i ulaza u jedan od najljepših zaliva na svijetu, Bokokotorski zaliv (Boka Kotorska). 

Od 2000. godine Bokokotorski zaliv je uvršten u registar Asocijacije najljepših zaliva na svijetu.


Karakteristike reljefa

 • planina Orjen 1.895m
 • brdo Dobraštica 1.570m
 • Radoštak 1.441m

Poletište 42 ° 29 N13 „N, 18 ° 34′6“ E, nadmorska visina 900 metara (vidi u Google karti) – naziv mjesta „Žlijebska lastva“, 30x50m šljunak / trava – južno orijentisan – vazdušna udaljenost od obale (sletišta) 3000m – asfaltna cesta

Sletište 42 ° 27′29 „N, 18 ° 34′39“ E, nadmorska visina 5 metara (vidi u Google karti) – naziv mjesta ‘Zelenika’- 50m x 100m ravna travnata površina- asfaltna cesta

Vrijeme i vjetar na letilištu: tipični mediteranski vremenski uslovi: nema posebnih upozorenja. Komponente južnog vjetra najbolje su za letenje. Preporučujemo da se sa letilištem upoznate putem priručnika.

Odlazak na poletište: Od glavne ceste E65 skrenite na sjever na kružnom toku u Meljinama (42.455N / 18.558E) Vozite se u smjeru Trebinja oko 7km. U selu Kameno skrenite na istok na raskrsnici pored kafića Karakaš (42.480N / 18.529E) i vozite još 6 km. Skrenite desno u blizini skloništa za životinje (42.487N / 18.560E). Poletište je 50m naprijed, istočno.


Posebna pravila letenja na ovom mjestu

Letilište se nalazi u CTR zoni Aerodroma Tivat. Piloti moraju kontaktirati klub kako bi dobili informacije o propisima letenja.


 Viber ili WhatsApp poruka
   Viber      WhatsApp


+382 68 204 502
9:00-21:00
Odgovorni rukovodilac letenja


Predhodna najava letenja je moguća putem obrazca:  Ovdje možete preuzeti „Priručnik za korištenje letilišta “Dizdarica” Herceg Novi

  Priručnik je napravljen sa ciljem informisanja zainteresovanih, postavljanja pravila korištenja, kao i davanja osnovnih karakteristika letilišta “Dizdarica”. 

  Rukovodioci ovog letilišta su spremni da izađu u susret i da pomognu savjetima i po potrebi organizacijom svima koji žele da koriste letilište.


  O letilištu na engleskom jeziku možete pročitati na engleskom jeziku na stranici APPI Dizdarica.

  Paraglajding je svojim munjevitim razvojem letenje približio čovjeku više nego bilo koja drugo tehnološko dostignuće. Adriafly svojim radom unapređuje i ostaje u koraku sa evropskim edukativnim, sportskim i tehničkim normama. Noviteti koje predstavljamo su interaktivne kamere, meteorološka stanica i obrazac za brzu i jednostavnu najavu letenja. Članovi kluba mogu da komentarišu, analiziraju i razmjenjuju iskustva u "sobi za ćaskanje" na stranici KNjIGA LETENJA. Dizdarica je poletište, koje je zalaganjem članova Adiafly kluba, postavljeno na mapu kao prezentno, atraktivno i aktivno mjesto okupljanja domaćih i stranih pilota. Na stranici su spomenuti brojni načini za kontakt. Obradujte nas svojim utiscima ili kratkom porukom koju možete poslati sa stranice putem kontaktnog obrazca. ~ Srdačno, vaš uređivački tim ~