Kamera Boka
Kamera JPK Kriška gora, poletište Gozd

Klub sa tradicijom slobodnog letenja

Bratski klub JPK Kriška gora iz Slovenije gaji sa paraglajding klubom Adriafly blisku saradnju i međusobnu povezanost članova. Kako jedni, tako i drugi se jednako osjećaju kao domaćini i kao gosti.

Klub je 2023. godine napunio jubilejnih trideset godina postojanja i uspješnog rada. JPK Kriška gora je jedan od značajnijih klubova na području prostog letenja na tlu R Slovenije. Nalazi se na obronku Kriške gore sa dva poletišta, na Gozdu i na Kriškoj gori. To klubu umještenom u Karavanški sklop pruža odlične uslove za obuku, sportsko letenje ili kombinaciju hodanja i letenja (H&F).


Paraglajding je svojim munjevitim razvojem letenje približio čovjeku više nego bilo koja drugo tehnološko dostignuće. Adriafly svojim radom unapređuje i ostaje u koraku sa evropskim edukativnim, sportskim i tehničkim normama. Noviteti koje predstavljamo su interaktivne kamere, meteorološka stanica i obrazac za brzu i jednostavnu najavu letenja. Članovi kluba mogu da komentarišu, analiziraju i razmjenjuju iskustva u "sobi za ćaskanje" na stranici KNjIGA LETENJA. Dizdarica je poletište, koje je zalaganjem članova Adiafly kluba, postavljeno na mapu kao prezentno, atraktivno i aktivno mjesto okupljanja domaćih i stranih pilota. Na stranici su spomenuti brojni načini za kontakt. Obradujte nas svojim utiscima ili kratkom porukom koju možete poslati sa stranice putem kontaktnog obrazca. ~ Srdačno, vaš uređivački tim ~