15.06.2019

U subotu, 15. juna, u hercegnovskom zaleđu održaće se III Paraglajding dan. Organizatori ovog popularnog događaja su Paraglajding savez Crne Gore i Hercegnovski Paraglajding klub Adriafly, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, Opštine Herceg Novi, Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, te uz pomoć Planinarskog kluba „Subra“.

Kako se radi o promotivnom događaju, uz solo pilote, u većem broju će biti prisutni i tandem piloti, tako da će ovom prilikom dio onih koji žele da na bezbjedan način okuse čari paraglajdinga imati mogućnost leta sa iskusnim pilotima.

Prijave se vrše na telefon/viber (Agencija za razvoj i zaštitu Orjena):

067 933-993

zaključno sa petkom, 14. jun, do 17h

Broj mjesta je ograničen!

Okupljanje je zakazano na poletištu „Dizdarica“, iznad sela Žlijebi, za 10 sati, kada će biti održan uvodni brifing, a zatim će krenuti i letovi (ako vremenski uslovi budu povoljni), koji za cilj imaju obezbijeđeni prostor u Kutskom polju. Poletište „Dizdarica“ je prvo registrovano letilište u Crnoj Gori, a nalazi se na atraktivnoj lokaciji u zaleđu Herceg Novog, na 900 m nadmorske visine, pod Radoštakom. Reporteri najčitanijeg svjetskog magazina „Parapente Mag“ u broju 141 ovog magazina, opisali su poletište kao najbolje na Jadranu, uz konstataciju da je paraglajding u Crnoj Gori krenuo naprijed.

Zbog povoljnih klimatskih uslova, dobro uređenog i registrovanog terena, jednostavnog retransporta i velike nadmorske visine, ovo letilište privlači sve više zaljubljenika u paraglajding, kao i druge koji to žele da probaju. Običan let ovdje traje 20 minuta, ali u idealnim uslovima može da se protegne i do 5 sati!

Zato se nije za čuditi što zaljubljenici paraglajdinga dolaze i iz udaljenijih krajeva da bi baš ovdje letjeli.

Kategorije: Novosti

Paraglajding je svojim munjevitim razvojem letenje približio čovjeku više nego bilo koja drugo tehnološko dostignuće. Adriafly svojim radom unapređuje i ostaje u koraku sa evropskim edukativnim, sportskim i tehničkim normama. Noviteti koje predstavljamo su interaktivne kamere, meteorološka stanica i obrazac za brzu i jednostavnu najavu letenja. Članovi kluba mogu da komentarišu, analiziraju i razmjenjuju iskustva u "sobi za ćaskanje" na stranici KNjIGA LETENJA. Dizdarica je poletište, koje je zalaganjem članova Adiafly kluba, postavljeno na mapu kao prezentno, atraktivno i aktivno mjesto okupljanja domaćih i stranih pilota. Na stranici su spomenuti brojni načini za kontakt. Obradujte nas svojim utiscima ili kratkom porukom koju možete poslati sa stranice putem kontaktnog obrazca. ~ Srdačno, vaš uređivački tim ~