15.10.2022

Moj prvi susret sa paraglajdingom je bio tandem let sa Dizdarice. Imao sam tu čast da letim sa Dušanom. On mi je, svojim pristupom i strašću prema ovom nesvakidašnjem sportu, probudio želju da se ne zaustavim na tom prvom koraku i da uđem u svijet paraglajdinga.
Tako sam jednog sunčanog subotnjeg jutra na poziv kluba Adriafly dobio priliku da budem dio lijepog druženja ljudi koje je okupila ljubav prema letenju i osjećaju slobode.

Stigao sam u podnožje brda ispod vjetrenjača na Krnovu, topla dobrodošlica i pozitivna energija kojom sam prihvaćen je već obećavala da je na pomolu nezaboravan dan.

Tako je i bilo… klub mi je obezbijedio glajder, a Profa i Dule pokazali prve korake ka mom cilju da samostalno upravljam krilom. Moje uzbuđenje je raslo progresivno sa vremenom provedenim na tom mjestu punom pejzaža koji oduzimaju dah. Zahvaljujući korisnim savjetima i sposobnosti prenošenja znanja mojih domaćina vrlo brzo sam napredovao u rukovanju na zemlji i počeo da osjećam krilo. 

Nakon nekoliko sati treninga uz pogodan vjetar i malo sreće uspio sam da napravim svoj prvi samostalan niski let koji je trajao nešto kraće od minuta.

Osjećaj koji sam doživio tokom njega je na mene ostavio neizbrisiv utisak uzbuđenja i sreće. Od tog trenutka sam bio siguran da želim da se bavim paraglajdingom. 

Prije par dana sam postao član kluba i nestrpljivo čekam da ponovo stavim opremu na sebe i počnem obuku za samostalno letenje.Ova kratka reportaža je moj poziv i topla preporuka svima koji žele da probaju nešto novo i uzbudljivo, osjete slobodu koju pruža letenje i vide svijet iz jedne potpuno druge perspektive.

Maksim M.

Kategorije: Reportaže

1 komentar

zaro · mart 18, 2024 u 1:30 pm

Paaaaa, Maksime lijepa reportaža. respekt. Sad kad vidimo da ti leži pero moraćeš reportažu proširit u više epizoda 😉
Ali nemoj da dugo čekamo . . .

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Paraglajding je svojim munjevitim razvojem letenje približio čovjeku više nego bilo koja drugo tehnološko dostignuće. Adriafly svojim radom unapređuje i ostaje u koraku sa evropskim edukativnim, sportskim i tehničkim normama. Noviteti koje predstavljamo su interaktivne kamere, meteorološka stanica i obrazac za brzu i jednostavnu najavu letenja. Članovi kluba mogu da komentarišu, analiziraju i razmjenjuju iskustva u "sobi za ćaskanje" na stranici KNjIGA LETENJA. Dizdarica je poletište, koje je zalaganjem članova Adiafly kluba, postavljeno na mapu kao prezentno, atraktivno i aktivno mjesto okupljanja domaćih i stranih pilota. Na stranici su spomenuti brojni načini za kontakt. Obradujte nas svojim utiscima ili kratkom porukom koju možete poslati sa stranice putem kontaktnog obrazca. ~ Srdačno, vaš uređivački tim ~