19. 03. 2023

Za sve ljubitelje paraglajdinga koji su se okupili na poletištu Dizdarica iznad Herceg Novog u nedelju 19. 03. 2023. godine, to je bio dan koji će dugo pamtiti. Ekipa iz paraglajding kluba Adriafly je ugostila svoje članove i prijatelje iz Podgorice, Dubrovnika i Trebinja na druženju i letenju koje je nadmašilo sva očekivanja. Vremenski uslovi su bili savršeni za bezbjedno i ugodno letenje, sa sunčanim vremenom i laganim vjetrom.

Prije nego što su se vinuli u nebo, svi su se zajedno potrudili da očiste i urede poletište, u sklopu redovnog održavanja nakon zime i nevremena. To je bio znak zajedništva i odgovornosti koji krasi ovaj sport. Ubrzo su se razvila šarena krila na nebu i počelo je spektakularno letenje iznad zaliva Boke Kotorske. Neki od iskusnijih pilota su pokazali svoje vještine, dok su drugi uživali u mirnom krstarenju i divljenju pogledu.

Među letačima smo bili i nas dva početnika, Radun Minić i ja. Pod nadzorom instruktora smo postavili svoje lične rekorde u vježbi jedrenja uz greben. Obojica smo bili oduševljeni svojim uspjehom i zahvalni na podršci i savjetima ostalih članova kluba.

Paraglajding dan u Herceg Novom nije završio sa slijetanjem na obalu. Cijela ekipa je nastavila da se druži u jednom od obližnjih kafića. Uz smijeh i šalu, razmjenjivali su se dojmovi, iskustva i planovi za buduće letove i akcije. Svi su se složili da je to bio nezaboravan dan koji je ojačao njihovo prijateljstvo i ljubav prema paraglajdingu. Ovo je bio samo jedan u nizu sličnih događaja koje paraglajding klub Adriafly organizuje sa ciljem da približi ovaj sport što većem broju ljudi. Zato pozivamo sve zainteresovane da se pridruže našoj zajednici i lete sa nama!


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Paraglajding je svojim munjevitim razvojem letenje približio čovjeku više nego bilo koja drugo tehnološko dostignuće. Adriafly svojim radom unapređuje i ostaje u koraku sa evropskim edukativnim, sportskim i tehničkim normama. Noviteti koje predstavljamo su interaktivne kamere, meteorološka stanica i obrazac za brzu i jednostavnu najavu letenja. Članovi kluba mogu da komentarišu, analiziraju i razmjenjuju iskustva u "sobi za ćaskanje" na stranici KNjIGA LETENJA. Dizdarica je poletište, koje je zalaganjem članova Adiafly kluba, postavljeno na mapu kao prezentno, atraktivno i aktivno mjesto okupljanja domaćih i stranih pilota. Na stranici su spomenuti brojni načini za kontakt. Obradujte nas svojim utiscima ili kratkom porukom koju možete poslati sa stranice putem kontaktnog obrazca. ~ Srdačno, vaš uređivački tim ~