10.02.2024

U subotu, 10. februara 2024. godine, održan je redovni sastanak paraglajding kluba Adriafly u Herceg Novom. Sastanku je prisustvovala većina aktivnih članova kluba, koji su se okupili da razmijene iskustva iz prethodnog perioda i isplaniraju predstojeće aktivnosti kluba.

Glavna tema sastanka bila je godišnji plan aktivnosti kluba za 2024. godinu, čiji je predlog već unaprijed bio predočen članstvu. Plan je obuhvatio različite aktivnosti, kao što su:

  • Letačke aktivnosti u zemlji i inostranstvu
  • Organizacija i učešće na edukativnim radionicama i predavanjima.
  • Unapređenje i održavanje poletišta Dizdarica, jednog od najboljih na Jadranu.
  • Saradnja sa drugim paraglajding klubovima.

Plan je izazvao živu diskusiju među članovima, koji su iznosili svoje prijedloge, sugestije i kritike. Nakon rasprave, plan je uz manje promjene usvojen jednoglasno. Svi su se složili da je plan ambiciozan, ali i realan, te da će doprinijeti razvoju kluba i paraglajdinga u Crnoj Gori.

Nakon usvajanja plana, sastanak je nastavljen kod Duleta koji je održao kratko teorijsko predavanje na temu “Vremenska prognoza i prognostički alati”. Objasnio je kako da koristimo različite izvore informacija i alate za prognozu vremena, koji su od velike važnosti za bezbjedno i uspješno letenje. Članovi su pokazali veliko interesovanje za ovu temu, postavljajući brojna pitanja i dijeleći svoje primjere iz prakse. Zbog toga je predavanje trajalo i duže nego što je bilo planirano.

Sastanak je završen u veselom i prijateljskom raspoloženju, uz zaključak da je klub Adriafly jedna velika porodica, koja dijeli ljubav prema paraglajdingu i slobodi letenja. Naoružani novim godišnjim planom i znanjem, nadamo se da je klub spreman da poveća obim i kvalitet svojih aktivnosti u ovoj godini, te da postigne nove uspjehe i zadovoljstva.

Do sljedećeg sastanka, želimo svim članovima sretne i sigurne letove!


0 komentara

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Paraglajding je svojim munjevitim razvojem letenje približio čovjeku više nego bilo koja drugo tehnološko dostignuće. Adriafly svojim radom unapređuje i ostaje u koraku sa evropskim edukativnim, sportskim i tehničkim normama. Noviteti koje predstavljamo su interaktivne kamere, meteorološka stanica i obrazac za brzu i jednostavnu najavu letenja. Članovi kluba mogu da komentarišu, analiziraju i razmjenjuju iskustva u "sobi za ćaskanje" na stranici KNjIGA LETENJA. Dizdarica je poletište, koje je zalaganjem članova Adiafly kluba, postavljeno na mapu kao prezentno, atraktivno i aktivno mjesto okupljanja domaćih i stranih pilota. Na stranici su spomenuti brojni načini za kontakt. Obradujte nas svojim utiscima ili kratkom porukom koju možete poslati sa stranice putem kontaktnog obrazca. ~ Srdačno, vaš uređivački tim ~